آموزش قنادی

آموزش درست کردن نان خرمایی

یکی از شیرینی های خوش طعم ایرانی است که همانطور که از نامش پیداست با خرما تهیه می شود. یک گزینه مناسب برای سرو در کنار نوشیدنی های گرم، مثل چای.

 

مواد لازم برای تهیه نان خرمایی

  1. شیر ولرم: ½ پیمانه
  2. شکر: ۱ ق چ
  3. خمیر مایه: ۱ ق غ
  4. تخم مرغ: ۲ عدد
  5. روغن مایع: ۷۵ گرم
  6. شربت بار یا عسل : ۷۵ گرم
  7. پودر هل: ½ ق چ
  8. وانیل: ¼ ق چ
  9. آرد: حدود ۴۰۰ گرم
برای مواد میانی
  1.  خرما:۲۰ عدد
  2. گردوی نگینی شده: ۵۰ گرم
  3. کره ذوب شده: ۱۰ گرم
  4. دارچین: ¼ ق چ
  •  (پوست و هسته خرما را جدا کنید و با پشت چنگال له کنید)
  • (مواد ذکر شده را با هم مخلوط کنید)
برای مواد رومال
  1.  تخم مرغ: ۱ عدد
  2. روغن مایع: ۱ ق چ
  3. زعفران غلیظ: ۱ ق چ
  4.  کنجد: به دلخواه
  • (مواد ذکر شده را با چنگال هم بزنید تا یک دست شود)

 

نحوه آماده سازی

مرحه اول

شیر ولرم را داخل ظرف کوچکی بریزید، شکر را اضافه و مخلوط کنید. پودر خمیر مایه را به صورت بارانی روی شیر بپاشید و آرام هم بزنید تا خمیر مایه مرطوب شود، در ظرف را بگذارید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه به عمل آید و روی سطحش کف کند.

 مرحله دوم

داخل یک کاسه بزرگ تخم مرغ، روغن مایع، عسل رقیق شده(میتوانید با شکر جایگزین کنید ولی عسل باعث خوشرنگ شدن نان میشود)، پودر هل و وانیل را مخلوط کنید، خمیر مایه به عمل آمده را نیز اضافه کنید.

مرحله سوم

آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود و به دست تمیز نچسبد.(با توجه به جنس آرد، ممکن است آرد کمتر و یا بیشتری استفاده شود). خمیر به دست آمده را ۱۰ دقیقه ورز دهید.

نکته: با کف دست خمیر را ورز ندهید و با نوک انگشتان این کار را انجام دهید، چون حرارت کف دست باعث خراب شدن بافت خمیر شده و خمیر به روغن میافتد.

مرحله چهارم

خمیر را داخل ظرف بزرگی قرار دهید و سلفون بکشید و روی آن حوله یا پتو قرار دهید و در جای نسبتا گرمی، حدود 1.5 ساعت استراحت بدهید تا حجمش دو برابر شود. بعد از استراحت پف خمیر را بگیرید.

مرحله پنجم

به اندازه نارنگی از خمیر بردارید و از مواد میانی داخلش قرار دهید.خمیر ها را روی سینی چرب شده و یا کاغذ روغنی گذاشته شده با فاصله از هم قرار دهید و دور تا دورش را با چاقوی تیز برش دهید. روی خمیر را بپوشانید و ۲۰ دقیقه استراحت دهید. بعد از استراحت برش ها را تکرار کنید روی خمیر ها رومال بزنید و به دلخواه کنجد بپاشید.

مرحله ششم

در مرحله آخر، سینی را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دهید و در آخر گریل را با شعله کم روشن کنید تا روی نان ها خوشرنگ شود. (با این مقدار حدود ۲۰ عدد نان خرمایی به دست می آید).

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *