آموزش قنادی

آموزش درست کردن کروسان

کروسان

کروسان های داغ تازه از فر درآمده، با انواع میوه و شکلات به عنوان میان وعده محبوب برای کودکان و نوجوانان، با انواع مربا به عنوان صبحانه، و همچنین با انواع ژامبون، پنیر و کاهو به عنوان پیش غذا سرو میشود. امروز با ما همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی محبوب رو باهم یاد بگیریم.

 

مواد لازم برای تهیه کروسان

  1. آرد کیک ← حدود ۵ پیمانه
  2. شکر ←۱ قاشق غذاخوری
  3. پودر خمیر مایه فوری ←۱ قاشق غذاخوری
  4. آب ولرم ← ½ لیوان
  5. روغن مایع ← ½ لیوان
  6. تخم مرغ ←۱ عدد
  7. کره ← حدودا ۱۰۰ گرم
  8. شکلات تخته ایی یا شکلات صبحانه ← به مقدا دلخواه

 

نخوه آماده سازی

مرحله اول

ابتدا آب ولرم (منظور اگر انگشت را داخل آب قرار دهیم، گرمای ان را حس کنیم درحالی که انگشتمان نسوزد) را به همراه شکر در یک ظرف مناسب مخلوط میکنیم، سپس پودر خمیر مایه فوری را اضافه می کنیم و پس از کمی مخلوط کردن درب ظرف را می گذاریم و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.

نکته: اگر بعد از گذشت این زمان خمیر مایه در آب پف کرد خمیر مایه سالم است و درست عمل کرده، در غیر این صورت خمیر مایه فاسد است و برای درست کردن خمیر اصلا مناسب نیست.

مرحله دوم

در این مرحله زرده و سفیده تخم مرغ را جدا می کنیم، زرده را داخل یخچال قرار می دهیم برای رومال و سفیده تخم مرغ را به همراه نصف لیوان روغن داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله سوم

در ادامه خمیر مایه عمل آمده را به مواد اضافه می کنیم و در حدی که با هم یکدست شوند مخلوط می کنیم. آرد را الک میکینم و کم کم به مواد اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود. (دقت کنید کم کم آرد اضافه میکنیم. اگر به یکباره اضافه کنیم خمیر سفت و غیر قابل استفاده میشود)خمیر در پایان باید کمی چسبندگی داشته باشد.

نکته: مقدار آردی که در دستور گفته میشود قطعی نیست. بسته به نوع آرد ممکن است مقدار کمتر و یا بیشتر برای درست کردن خمیر به کار آید.

مرحله چهارم

پس از اینکه خمیرمان کمی چسبندگی داشت آنرا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ورز می دهیم تا کاملا یکدست و منسجم شود. در ادامه یک ظرف با حداقل حجم دو برابر خمیر را با روغن چرب می کنیم سپس خمیر را چونه می گیریم و داخل ظرف قرار می دهیم.

مرحله پنجم

روی ظرف را سلفون می کشیم و یک حوله یا پتو روی آن میکشیم و در محیط گرم قرار می دهیم تا به مدت یک ساعت استراحت کند و حجمش تقریبا دو برابر شود. پس از اینکه خمیر حجمش دو برابر شد آنرا به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا پفش بخوابد.

مرحله ششم

حالا خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به ۸ قسمت تقسیم می کنیم و چونه می گیریم. در ادامه چونه ها را تا حد امکان با وردنه باز می کنیم، سپس خمیرهای باز شده را روی هم قرار می دهیم و بین هر لایه را مقداری کره نرم شده با قلمو سیلیکونی میزنیم و پخش میکنیم. فقط لایه آخر نیاز به کره نداره و نباید کره بزنیم.

مرحله هفتم

بعد از اینکه تمام لایه ها را روی هم گذاشتیم، با وردنه خمیر لایه ای که درست کردیم با قطر نیم سانتی متر به صورت یکدست باز می کنیم. حالا باید با کاتر مثلثی خمیر را قالب بزنیم (اگر کاتر مثلثی ندارید می توانید با کارد و یا پیتزا بر(که بهتر و راحت تر است) به صورت چشمی از داخل خمیر مثلث های یک اندازه برش بزنید).

کروسان

برش زدن خمیر کروسان

مرحله هشتم

حالا در قسمت پهن مثلث کمی شکلات تخته ای آب شده یا شکلات صبحانه یا هر چیز دیگری به سلیقه خود قرار می دهیم و مثلث ها را به صورت لوله ای جمع می کنیم. سینی را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم یا اینکه با کمی روغن چرب می کنیم.

مرحله نهم

خمیرهای لوله شده را با فاصله داخل سینی فر می چینیم و یک پارچه روی خمیرها می کشیم تا به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنند. حالا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا زمانی که خمیرها اماده شدند فر گرم شده باشد.

مرحله دهم

برای اینکه فضای فر مرطوب شود یک کاسه آب جوش هم داخل فر قرار می دهیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه روی خمیرهای را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و در صورت تمایل کمی کنجد می پاشیم و در طبقه وسط فر قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان برای پخت خمیر نیاز است. پس از اینکه کروسان ها پختند، گریل را چند دقیقه روشن می کنیم تا روی کروسان ها نیز طلایی شود. در آخر نان ها را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم تا در دمای محیط خنک شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *